Seizoenengrens

IMG_5254i_resize

 

Het weer was weer wat minder maar wordt weer wat beter… etc; Stoere Vent die anders weinig ziek is zit al met een keelonsteking na 3,5 dagen school; en de moestuin ziet er alweer heel anders uit. De herfst is nog ver weg maar toch dichtbij. Tijd om even terug te blikken…
En ik blik tot nu terug op een tevreden moestuinjaar. Alles groeide goed tot zelfs beter dan vorig jaar, ondanks de droogte op sommige momenten. Toppers waren de spinazie, de tomaten in alle soorten, doorlevende aardbeien, frambozen en eigenlijk alle vruchtgewassen, zelfs wel 2 rode pepertjes, ben ik iets vergeten ? En hoe zat het in jouw moestuin ?

4 gedachten over “Seizoenengrens

 1. ik heb maar een piepklein moestuintje maar de sla was een topper alsook de pompoen : leftover plantje van bij mijn schoonpa maar amaai…heeft alles overtroffen- 3 serieuze exemplaren (wel geen butternut) dus receptjes zijn welkom:-)

  Like

 2. Bij mij was’t een gewoon jaar. De serre jaar na jaar iets minder, vooral de komkommers – op een klein oppervlak kan je weinig teeltwisseling doen. De pastinaak, daar kijk ik nog naar uit, en een ontdekking dit jaar was warmoes, als alternatief voor spinazie. Een beetje grover van smaak, iets meer de grondsmaak zelfs, maar dat is niet erg, integendeel. Schiet niet op, en je kan er een tijdje blijven van snijden.
  Volgend jaar wat meer aandacht voor de moestuin op mijn blog.

  Like

 3. Ben benieuwd wat je van de pastinaken zal vinden (de wortels hé de wortels 😉 ). Warmoes zet ik zeker volgend jaar. Ik kijk al uit naar mijn volgend planneke maken. Serre komt er toch niet 😦 maar een nieuwe tomatenserre, andere prioriteiten 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.