Provençaalse gratin met courgettes en geitenkaas

Even in de berging, de koelkast en de moestuin kijken en dit was het resultaat.

Nodig: 1 grote (witte) courgette, 500gr aardappelen, 4 kleine geitenkaasjes (type Lou Perac), teentje look, olijfolie, herbes de provence, fleur de sel en peper van de molen.
Zo gemaakt: verwarm de oven voor op 180gr. Schaaf de aardappelen en courgette fijn (dank u KitchenAid). Pers het teentje look in een ovenschaal en giet er wat olijfolie bij. Leg een laag courgettes, kruid, ga zo verder met aardappelen… leg voor de laatste laag de in de lengte gesneden geitenkaasjes op de schotel en eindig met een laag courgettes/aardappelen. Besprenkel met olijfolie. Zet zeker 30 à 40minuten in de oven. Kijk met een vork of de aardappelen gaar zijn.
IMG_5147_resize

 


3 gedachten over “Provençaalse gratin met courgettes en geitenkaas

  1. ‘k Ga verdikke een KitchenAid op mijn huwelijkslijst zetten!! Graptje wi…
    Maar toch ga ik me eens zo’n “maschien” cadeau doen, das zeker! 🙂

    Like

  2. Doén !
    Je kan de basis kopen (want is niet van de goedkoopst… maar wel beste, mooiste, knapste, handigste… LOL) en stilaan uitbreiden. Kijk zeker op pixmania.be veruit beste qua prijs.
    Of… zet hem op je verlanglijstje 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.