Fruithart

Naar een recept uit de Culinaire Ambiance van juni.
Nodig: 750 gr vers rood fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen…), 8 blaadjes gelatine van 2gr, 3 EL grenadinesiroop naar keuze (bij gebrek aan nam ik violettesiroop)
Zo gemaakt: laat de gelatine weken in wat koud water. Breng 1/2 liter water aan de kook, haal van het vuur en voeg de gelatine en de siroop erbij. Laat afkoelen. Was (en snij indien je dat liever hebt) ondertussen het fruit. Giet wat van het mengsel in een vorm (of verschillende kleine vormpjes) en draai ermee zodat er zich overal een laagje bevindt. Zet 15minuten in de koelkast. Leg het fruit erin, druk aan en vul met de rest van het mengsel. Laat het minstens 6 uur in de koelkast staan. Om de aspic uit de vorm te halen zet je de bodem 2 minuten in warm water. Versier met wat door bloemsuiker gehaalde aardbeien. Heerlijk met een glaasje champagne.
IMG_3910_resize

 

Een gedachte over “Fruithart

Reacties zijn gesloten.