Suikerbrood

of zeg maar: craquelin. Heerlijk met enkel wat goei boter op en een lekkere tas koffie.

Nodig: 500gr witte bloem, 3gr zout, 40gr boter, 220ml melk (of 1 ei en aanvullen met melk tot 220ml melk), 12gr verse gist, 100gr parelsuiker, 2 losgeklopte eieren.
Zo gemaakt: meng de gist met de bloem in de KitchenAid, voeg melk en boter toe en eindig met zout. Meng 10 minuten. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Kneed nog een paar minuten door en laat opnieuw rijzen tot het verdubbeld is van volume (+-40min). Verwarm de oven voor op 200gr. Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3. Meng de suiker in de 2/3. Rol het 1/3de deeg open en leg de 2/3 erin. Plooi dicht met de sluiting onderaan. Maak een paar inkepingen en doe er nog wat suikerparels in.
IMG_3916_resize

 

 

 

 

 

 

 

Leg op een bakplaat en laat nog rijzen onder een handdoek tot de oven warm is. Bestrijk met losgelopte ei. Bak 25 à 30minuten op 200gr. IMG_3917_resize

IMG_3922_resize

 

Advertenties

4 gedachten over “Suikerbrood

  1. Hopelijk gaat het al iets beter met het keeltje.
    Alles op je blog ziet er weer héérlijk uit…zucht…ik geniet telkens weer! 🙂
    Momenteel schiet ik wat tijd tekort om te bloggen (en koken) wegens andere bezigheden (zoals huis kopen, trouwfeest regelen,…) 😉

    Like

  2. Ja hoor, antibiotica werkt snel, zeker als je niet gewoon bent medicatie te nemen 😉 Bedankt voor complimenten 😉 Logisch dat je geen tijd hebt, geniet ondertussen maar van alle voorbereidingen en… van ’t lezen van mijn blog 😉 xxx

    Like

Reacties zijn gesloten.