Zalmtartaar met erwtentapenade

Aan de slag met primeurgroenten aan de hand van een recept van Philippe Van den Bulck uit de Culinaire Ambiance van deze maand.

Voor 4 personen als voorgerecht of 2 personen als hoofdgerecht.
Nodig voor de zalmtartaar: 200gr verse zalm, 100gr gerookte zalm (bio filet delhaize), 50gr zure room, peper, sap van 1/2 citroen, 1 El olijfolie.
Nodig voor de tapenade: 100gr verse doperwtjes, 2 talkes verse munt, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, sap van 1/2 citroen, peper en zout van de molen, 2 EL olijfolie.
Zo gemaakt: schil de look en snij in julienne, bak in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout. Hou de olie apart. Kook de erwten beetgaar en verfris in kokend water. Snij de sjalot fijn en prak ze samen met erwten fijn met 2 EL olie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde munt toe.Voor de zalmtartaar snij je de verse zalm in blokjes, meng je met de zure room en citroensap en meng de in blokjes gesneden gerookte zalm erbij. Kruid met peper. Verdeel de tartaar op de borden, schrik er wat tapenade op en werk af met de gefruite look. Druppel er wat van de lookolie bij.
IMG_3442_resize

 

Advertenties