Museum Brasserie

Sinds eind 2008 niet meer onder het wakende oog van Peter Goossens maar nog steeds top. Het culinair aanbod weerspiegelt nog steeds de belgitude van Peter Goossens. En hopelijk houden ze dat zo.
De inrichting is modern en klassiek gecombineerd in een prachtig decor. Alles van de hand van grootmeester Antoine Pinto.
MIC_1506_resize

museum_brasserie10_resize

 

 

 

 

 

 

 

Bij het binnenkomen wacht er iemand je op om de tafel te wijzen en de jassen op te hangen, eigenlijk zoals het hoort. Eenmaal gezeten krijg je direct brood en water ter beschikking. dyn006_original_300_400_pjpeg_2596869_7fc720463fff49cc34a7ceaf45913e99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles ziet alles er piekfijn uit. Inclusief vriendelijk, tweetalig personeel. Mama en ik kozen voor een mosselsoepje met fijne groenten, een perfecte rundstartaar met handgesneden fritten in een puntzak en uiteraard zelfgemaakte mayonaise. We eindigden met een dame blanche zoals ze moét zijn.26032009(001)_resize

26032009(002)_resize

26032009(003)_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijzen vallen er ook goed mee, al is het niet goedkoop, het is ook niet extreem duur maar vooral zijn geld waard. Voor een fles water, een halve liter rode wijn, en het menu met een koffie achteraf totaal van net geen €100.
Als je in Brussel bent, een adresje om zeker te gaan tafelen. Reserveren is aan te raden gezien het grote aantal zakenlunches. Restaurant Museum Brasserie – Koningsplein 3 – 1000 Brussel – tel 02-5083580

Advertenties

4 gedachten over “Museum Brasserie

  1. Dame Blanche… *zucht*
    Laat dit nu echt mijn favoriete ijs allertijden en -smaken zijn.
    Jaaaaren ben ik al op zoek naar de perfecte Dame Blanche. Overal heb ik ze al gegeten en geproefd.
    Heel veel ontgoochelingen, soms eens een meevaller, maar nog nooit de perfecte gegeten. Die op de foto ziet er inderdaad heel lekker uit! Kon ik maar eens proeven he…:-)

    Like

  2. Wat ik zie op de foto’s lijkt beter dan wat ik deze week in Het Pakhuis kreeg, en de prijs is wellicht vergelijkbaar: 70 EUR want voor een keer geen wijn aan tafel en ook geen koffie achteraf.

    Like

Reacties zijn gesloten.