Stoemp Fellini

Of Italiaanse stoemp, je noemt het hoe je het wil. Lekker is het in elk geval. Naar een recept van Albert uit Winterfood.
Nodig voor 4 personen: 150gr stoemp per persoon (zie basisrecept), 150 à 250gr (half) gedroogde tomaten in olijfolie, 2 fijngehakte sjalotten of een ui, 6 sneetjes parma- of gandaham, een handvol basilicumblaadjes (hou er een paar voor de afwerking), peper en zout, 2 bolletjes mozarella.
Zo gemaakt: fruit de sjaotten of ui in wat olie van de tomaten en voeg nadien de tomaten met olie toe. Laat inkoken met eventueel nog een paar EL groentenfond. Voeg de in reepjes gesneden ham en gescheurde basilicumblaadjes toe aan de aardappelen, gevolgd door het tomatenmengsel. Schep alles dooréén. Voor het opdienen voeg je de in blokjes gesneden mozarella toe. Meng snel door zodat de kaas net niet smelt.
Deze stoemp is ideaal bij een varkensgebraad of zoals vandaag een kalfslapje met citroen.
IMG_2755_resize

 


 

4 gedachten over “Stoemp Fellini

 1. Ge kunt er wel goed over schrijven, maar wanneer doe [b][u]jij[/b][/u] eens mee aan Mijn Restaurant ? Afspraak: jij in Mijn Restaurant en ik in Gardeners World ? Ik denk dat Mijn Restaurant er een goede zaak zou aan doen, maar ik vrees voor de reputatie van de BBC.

  Like

 2. Ikke, vanzeleve niet. Omdat ik best besef wat een restaurant uitbaten moet inhouden… neen hoor, ik hou het bij mijn ‘moeders keuken’.

  Like

 3. @ L, neen liever niet… ik ben een huiskok en wil liever anoniem achter mijn fornuisje blijven 😉 Qua entertainmentgehalte vind ik dit programma ok, maar op culinair vlak… Er zijn teveel verschillen tussen de kandidaten en vooral ze breken mekaar af ipv positief aan te kijken tov ‘de andere/onbekende’ keuken.
  Maar wat houd je tegen ? 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.