Tools for cooks

tools_resize

Er worden zelf boeken geschreven over hoe je het juiste kook-en keukengereedschap moet kiezen.

Wat is jouw favoriet kookgereedschap ?

Hier mijn lijstje

1. Fornuis (Smeg)IMG_2637_resize

Het fornuis met oven is het hart van de keuken. En échte chefs verkiezen koken met gas. Uit is uit, aan is aan en je ziet ten minste wat je doet.

2. Stoomoven (Siemens)IMG_2639_resize

Enkel en alleen omwille van de voordelen van stoomkoken: snel, makkelijk, gezond, behoud van smaak en kleur, precies, knapperig, lekker, puur, regenereerfunctie.

3. Koningin der keukenmachines (KitchenAid)ka

Volledig metalen constructie  is hij robuust, stabiel en duurzaam. Met zijn origineel planetair kneedsysteem kan hij snel en grondig mengen. De uiterst krachtige inductiemotor is stil, betrouwbaar en duurzaam. Met zijn zacht afgerond design is hij makkelijk in gebruik en onderhoud. Hij heeft een enige hulpstukkenas voor eenvoudig en meervoudig gebruik.

4. Gietijzeren kookpotten en -pannen (Le Creuset)IMG_2643_resize

Koken in geëmailleerd gietijzer van Le Creuset – al meer dan 75 jaar bekend als het merk op het gebied van geëmailleerd gietijzer- biedt vele voordelen. De optimale warmte verdeling mag men wel tot het grootste voordeel rekenen. Gietijzer heeft de eigenschap de warmte langzaam op te nemen en te geleiden om het vervolgens gelijkmatig af te staan. Dit betekent, mits met gematigd vuur verwarmd, dat de warmte door de gehele pan (ook de zijkant!) wordt verspreid. Hierdoor blijven smaak- en voedingsstoffen optimaal in het voedsel behouden. Welke warmtebron men ook gebruikt het gerecht blijft nog geruime tijd op temperatuur nadat de pan niet meer verhit wordt. Ook wanneer de pan uit de ijskast komt, zal het gerecht nog geruime tijd fris blijven. Door de dubbel geëmailleerde laag worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen extra glad en gemakkelijk te reinigen. Bovendien zijn ze letterlijk ijzersterk en zullen een leven lang of zelfs generaties lang meegaan!

5. koffiemachine, bakvormen, vaatwas, Man …

Wat is jouw favoriete kookgereedschap en waarom ?

5 gedachten over “Tools for cooks

 1. Ik heb mij onlangs een inductiekookplaat aangeschaft (Bosch) en ik ben daar zeer tevreden over. Ik kookte nog op de klassieke elektrische kookplaten die pas een half uur nadat je ze lager zet reageren. Véél te laat natuurlijk. Op de inductieplaat is de spaghetti al eens overgekookt en dat was onmiddellijk, en ik bedoel écht onmiddellijk, opgekuist zonder een fraktie van een spoor na te laten. Over de tiptoetsen daarentegen ben ik minder te spreken: uw vingers moeten poerdroog zijn, en dat lukt niet altijd tijdens het koken.

  Like

 2. Ik zie dat u drie gietijzeren pannen op her fornuis heeft staan. Gebruikt u deze niet alleen voor het bereiden van vlees, maar ook voor het koken van groente en aardappelen?

  Like

 3. Ik ben een beginneling. Ik ben een 60-jarige man die vanuit een traditioneel huwelijk alleen is komen te staan. Ik moet nog veel leren.
  De volgende aanschaf heb ik inmiddels gedaan.
  Een Fissler profi pannenset 4-delig
  Twee ovale Robino gietijzeren braadpannen. 28,5 x 22 cm
  Een Fissler gietijzeren cocotte braadpan d. 25 cm
  Twee Fissler koekenpannen Maxeo Comfort 24 en 28 cm
  Twee le Creuset les Forgees koekenpannen 24 en 28 cm
  Een gietijzeren Staub water/theeketel
  Zes gietijzeren mini cocottes van Staub d. 11 cm
  Twee gietijzeren medium cocottes van le Creuset d. 14 cm
  Is dit een juiste keuze?
  Keukenapparatuur: een staafmixer en wat handgereedschap. Raspen, messen.
  Een 9-kops Bialettie koffiepotje. Ik maal zelf de bonen.
  Zijn er nog adviezen wat betreft andere pannen of gereedschappen die ik beslist nodig heb?
  Ik heb geen centrale verwarming en kan ‘s-winters op een cuisiniere koken. Ik heb vijf goed werkende petroleumstellen en een gasfornuis.

  Like

 4. Hoi Joannes
  Dat is al een hele mooie uitzet! Zelfs menig hobbykok zou er jaloers op zijn.
  groetjes en veel kookplezier ermee ! Als je op zoek bent naar inspiratie voor recepten > klik links onder op Recepten Uit Mijn Keuken
  One Life

  Like

Reacties zijn gesloten.