Pastinakensoep

Inderdaad, vandaag ging ik weer aan de slag met mijn favoriete groente.

Nodig:  600gr pastinaken, 2 wortelen, 1 ui, 1 aardappel, olie, vetstof, 1l bouillon (ik nam half kip, half groente), kruiden bv een tak rozemarijn.
Zo gemaakt: schil en snij de wortelen, pastinaken, ui en aardappel in stukjes. Fruit de ui in vetstof.
Voeg de groenten toe.IMG_2195_resize

Giet er de liter bouillon over en laat het garen op een zacht vuurtje en onder deksel gedurende 20 minuten (de tal rozemarijn haal ik er in de helft uit). Eindig met het nog 10 minuten zonder deksel. Mix fijn en voeg voor opdienen eventueel wat melk toe. Enkel verwarmen met de melk, niet meer laten koken. IMG_2198_resize

Werk af met kruiden naar smaak: bieslook, thijm, rozemarijn, lavas…
Een smeuïge feestelijke en kruidige soep. Vanavond geserveerd met wat gedroogde eendenfilet als garnering.
IMG_2207_resize

 

2 gedachten over “Pastinakensoep

  1. net pastinaaksoep gemaakt se, eens benieuwd wat de rest van het gezin ervan zal zeggen… of het in de smaak valt of niet…
    ben benieuwd! ik denk wel dat het een smaak is waar je aan moet wennen, niet?

    Like

Reacties zijn gesloten.