Gebakken pastinaak met honing en rozemarijn

Een recept van chef Philippe Van den Bulck uit Culinaire Ambiance van december 2008.

Nodig voor 2 personen: 600gr pastinaken, 2 EL vloeibare honing, 1/2 EL verse fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, peper en zout van de molen, een weinig olie om in te bakken.
Zo gemaakt: schil de pastinaken en snij ze in balkjes. Kleur ze in een grote pan met olie, doe het eventueel in meerdere keren.
IMG_2197_resize

Giet de olie af wanneer de pastinaak goudbruin is en overgriet met honing. Roer goed om en haal de pan van het vuur wanneer de honing begint te geuren.
Bestrooi met versnipperde rozemarijn, kruid met peper en zout. Schud om en serveer.

Tip: je kan dit perfect om voorhand maken. Spreid dan de balkjes na het bakken in de olie uit op bv een bakplaat en laat afkoelen; Voor het serveren verwarm je honing in een pan en warm je de pastinaak hierin op.
Perfect bij feestelijk gevogelte als fazant, duif, kalkoen, kwarteltjes maar vandaag met lamsfilet. 2 minuutjes bakken in mengsel van olie en bakboter. 5 minuten inpakken in aluminiumfolie.
IMG_2208_resize

 

Een gedachte over “Gebakken pastinaak met honing en rozemarijn

Reacties zijn gesloten.