Dagje Brussel

Dat stond vandaag op het programma. Het begon goed met zoals het hoort een ontbijt mét bubbels bij Le Pain Quotidien op de Zavel; 09102008(001)_resize09102008(002)_resize09102008(003)_resize09102008_resize 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ging verder met een bezoek aan de indrukwekkende tentoonstelling ‘Gunther von Hagens Körperwelten 4’ in de kelders van Cureghem09102008(004)_resize09102008(005)_resizeIMAGE_351_resizeIMAGE_352_resize

IMAGE_353_resize

Knieprothese LOLIMAGE_360_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gorilla in de m…. euh: overbelicht

om te stoppen met een lunch in het zijproject van Peter Goossens van het Hof Van Cleve: Museumfood. Hij waagde zich – en met succes – aan een zijsprong en fungeerde als de bezieler van de Museum Brasserie, een brasserie gelegen in het Museum van Schone Kunsten te Brussel (nabij de Zavel). Toch een gevaarlijke gok voor de grootste chef van het land. Het gaat hier dus om een reputatie, en niet van de minste. Het eerste wat opviel was de ontvangst. Tweede wat opvalt is het prachtige kader. Modern met respect voor de bestaande architectuur. De tafels zijn mooi gedekt. Brood wordt gereserveerd met een zelfgemaakte tapenade van olijven, een huisbereide platte kaas met kruiden en goeie boereboter. 09102008(013)_resize 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De menukaart bevat op en top Belgische gerechten: bouchée à la reine, kalfskop, stoverij, onglet, varkenskotelet, haantje op ’t spit, Mechelse koekoek, paling, stoofvlees, rundstartaar, kalfsniertjes. Wij kozen het 3 gangen menu (€36) ‘van Belgische bodem’. Als wijn kozen we uit de uitgebreide wijnkaart een Pinot Noir van 2005 uit Haspengauw. Een wijn uit kasteel Genoels Elderen. Als voorgerecht namen we beiden een pastei van zalm en gerookte paling. Een voltreffer door zijn eenvoud en frisheid.09102008(015)_resizeMan nam als hoofdgerecht stoverij van varkenskaken met diable saus09102008(019)_resizeen ik ging voor de iets te gul geserveerde maar zalige rundertartaar. 09102008(016)_resize 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We eindigden met een heerlijke Dame Blanche – want zoals hier heb ik ze nog maar zelden gegeten – en koffie.09102008(020)_resizeEn nu ? Verteren… 2x Peter Goossens op 1 week is wat teveel van het goede. Hof Van Cleve verteerde toch iets vlotter.

 

 

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Dagje Brussel

  1. Dat ik daar zelf nog niet op kwam. Alle dagen feesten, het lijkt mij dé manier bij uitstek om de financiele crisis wat dragelijker te maken. En, al even belangrijk, het helpt onze economie vooruit. One Life geeft – alweer – het lichtend voorbeeld.

    Like

  2. @Geert, whoehaha maar inderdaad… Ik zal er maar niet bij vertellen dat ik net op nippertje mijn spaargeld niet heb overgeschreven naar Kaupthing…

    Like

  3. @One Life. Oeps !! Spaargeld bijna overgeschreven naar Kaupthing in volle crisis… Op zo’n momenten is een moestuin een geruststellende gedachte.

    Like

Reacties zijn gesloten.