Met kruidig gehakt gevulde courgette

Nodig voor 4 personen: 1 grote ronde courgette de Nice (je kan het natuurlijk ook met een gewone doen); 500gr gehakt half en half, 1 ui, handvol snijselder, wat kerstomaten.

Zo gemaakt: stoom de courgette 20 minuten. Fruit ondertussen een ui en bak het gehakt er rul in. Breng op smaak met snijselder en voel wat tomaten toe. Kruidt naar believen. Snij hoedje van de courgette, haal het vruchtvlees eruit en vul ze met het gehakt mengsel. IMG_1007_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekker met aardappelen in de schil die je samen met courgette stoomt. Nadien samen even regenereren in stoomoven en klaar ! IMG_1010_resize

 

Advertenties

4 gedachten over “Met kruidig gehakt gevulde courgette

 1. Uien, courgettes, snijselder, tomaten, kruiden (zoals daar zijn: laurier en rozemarijn), samen in één gerecht (gerecht 15-08). Verder nog in de wachtkamer patissons, pompoenen, ramenas, pastinaken, wortelen, zomerprei, sla, ….en noem maar op.
  Niet één enkele keer, maar dagdagelijks weer opnieuw.
  Voor mij verdient dit méér dan één award.
  Mocht ik het voor het zeggen hebben in ons klein landje, zo’n microprojekten bij jonge ouders kwamen in aanmerking voor subsidies. Nadelen zie ik niet onmiddellijk, de voordelen zijn niet op één hand te tellen.
  De smaak is echt waar zoveel beter dan die uit de winkel.
  Transport van moestuin naar keuken gebeurt CO2-vrij.
  Opvoedkundige waarde voor de jonge kinderen: samen met mama/papa bezig zijn is zoveel leuker dan de TV, en…jong geleerd is oud gedaan.
  We leren weer dat elk seizoen zijn eigen lekkernijen voortbrengt.
  Rijk wordt je er niet van, maar het is financieel niet nadelig voor het gezinsbudget.
  Beweging en gezond eten gaan hier hand in hand: dé remedie bij uitstek om te besparen op de ziekenzorg.
  One Life, ik hoop dat jouw blog vroeg of laat iemand aanzet om jouw voorbeeld te gaan volgen.

  Like

 2. Oh Geert maar ik durf mijn kids ook wel eens voze kost geven hoor 😉 maar hier is de boodschap: minimalisme en dat omwille van mijn problemen http://onelifeliveit.skynetblog.be/post/5321068/klier-

  Dat de smaak beter is, daar valt niet over te twisten. De waarheid komt hier vaak uit de kindermond.
  Ik hoop dat iedereen inziet dat het ook kleinschalig kan en het heus niet zoveel werk is. Als je het ecologisch doet heb je ook weinig onkruid. Ik gebruik amper mulching en toch heb ik bijna niets onkruid.
  Frank Fol? Ja die kan er wat van. Ik ben zeker frank en ook folle.
  Zeg en teken gerust met je mail en je site url erbij of de mensen gaan denken dat ik mijneigen hier aan ’t bestoeffen ben. Mor zo ben ik niet.

  Like

 3. Komt wel degelijk van mij (geert.overmeire@skynet.be).
  In al mijn naïeviteit zou ik denken dat zoiets toch niet gebeurt, zichzelf bestoeffen. Maar enekel seconden nadenken volstaan om in te zien dat het zeker en vast geregeld gebeurt. Maar niet hier hé 🙂
  Bij deze dwing je mij ook op een subtiele manier om mijn website eens bij te werken, dat is geleden van 2003. Dààrom vermelde ik ze niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.